home-iphone-2Al enige tijd bestaan er systemen in de eventbranche die interactiviteit met het publiek mogelijk maken. Met interactiviteit bedoelen we dat een spreker op een bijeenkomst live vragen kan stellen aan bezoekers en dat deze tegelijkertijd kunnen antwoorden door middel van een apparaat.

Vroeger gebeurde dit met ingewikkelde stemkastjes. Ingewikkeld omdat men toentertijd alleen maar kon kiezen tussen antwoord “A”, “B” of  “C”. Het systeem werkte min of meer alleen met multiplechoicevragen. Een open antwoord ingeven was met dit stemkastje niet mogelijk. Bovendien waren deze systemen technisch gezien ook nog eens redelijk complex om te installeren ter voorbereiding van een bijeenkomst.

Gelukkig zijn er hedendaags veel betere stem- en response systemen op de markt. Systemen die werkzaam zijn op laptops, tablets en natuurlijk op smartphones. Dat wil zeggen dat men niet meer gebonden is aan stemkastjes met beperkte functionaliteiten. Door gebruik te maken van de nieuwe generatie stem systemen zijn de mogelijkheden voor de organisator verdubbeld. Zo kan men met de huidige systemen tot een paar minuten voor aanvang van een sessie nog vragen wijzigen. Maar ook kunt u kiezen of het publiek anoniem reageert of niet, hoe en welke resultaten worden weergegeven op het projectiescherm tijdens de bijeenkomst en of de stemsessie volledig in uw eigen huisstijl wordt weergegeven.

De ontwikkeling in stem- en response systemen heeft internationaal geresulteerd in steeds meer zakelijke aanvragen van bedrijven die het systeem willen inzetten voor congressen, symposia, events of andere bijeenkomsten. Dit is ook niet zo verwonderlijk, aangezien de systemen in het algemeen veel flexibeler zijn geworden; meerdere vraagvormen mogelijk die men tot het laatste moment kan wijzigen. Ook werkt het systeem met BYOD (Bring Your Own Device), wat betekent dat het werkt op een eigen smartphone of tablet. Dit zorgt voor een enorme kostenbesparing, aangezien een organisator zelf geen computers hoeft te huren.

Een andere verklaring naar de toename in interesse voor interactieve stem systemen is de ‘social content evolutie’. Hier bedoelen we mee dat we massaal online meningen zijn gaan delen, niet alleen particulier, maar ook zakelijk. Het draait steeds meer om inhoud van ‘iets’. Wat vindt men ‘ergens’ van? En hoe kan ‘iets’ beter? Dit is content, en kan men o.a. verkrijgen door het inzetten van interactieve stem systemen.

AVINT, onderdeel van Aventiq, valt onder de nieuwe generatie in stem systemen en biedt uiteraard de nieuwste technieken aan zoals bovenstaand beschreven. Tevens heeft AVINT nog een paar extra voordelen ten opzichte van andere aanbieders. Het werkt namelijk met een lokaal, beveiligd en draadloos netwerk en plaatst de ontvangen data op een lokale server. Een internetverbinding is dus niet nodig. Daarnaast kunnen optioneel op het interface van de gebruiker extra’s worden toegevoegd, zoals een live PowerPoint van de presentatie, event info en FAQ.

Wilt u meer weten over AVINT? Klik dan hier.

Start typing and press Enter to search

Vanaf heden bieden wij enkel nog onze Avint Pro diensten aan. Heeft u nog een Avint Web abonnement? Neem dan contact op met info@avint.nl

 

Scroll Up